Om meg selv

Elin Slettemoen (f. 1961): Utdannet Hudterapeut ved DFKS i Oslo i 1992. Startet å jobbe som Hud- og kroppsterapeut ved Dr Holms Hotel samme år og frem til 2013.  I denne perioden har jeg både drevet egen Hudpleieklinikksom og bidratt med engasjement og videreutvikling av Spa-avdelingen.

Kosthold har alltid vært en stor interesse og er hovedgrunnen til at jeg som godt voksen ønsket å utdanne meg videre. I 2011 ble jeg utdannet kostholdsveileder ved Tunsberg Medisinske skole. Jeg driver i dag mitt eget selskap Mat & Mestring AS og jobber primært med kurs og foredrag hvor jeg leier ut mine konsulenttjenester til bedrifter og privatpersoner. Jeg har også et samarbeide med Vestlia Spa på Geilo hvor jeg bidrar med kostholdskurs og som hudterapeut og opplæringsansvarlig.

Egne erfaringer: Jeg har alltid vært en aktiv person. Det å bruke naturen på en eller annen måte har vært en naturlig del av livet mitt. Med en oppvekst i Alta i Finnmark og senere bosatt på Hardangervidda ved foten av Hallingskarvet, er det naturlig at fjellet er min store lidenskap. Opp gjennom årene har jeg gjort meg mange erfaringer når det gjelder energi og fysisk aktivitet. 

Skal man bruke kroppen hardt over flere timer er man nødt å fylle på riktig drivstoff. For å få best mulig utbytte av turen er det viktig at man inntar mat som "brenner" lenge. Feil næring vil føre til ustabilt blodsukker som igjen gjør at energien fort vil tappes.

De som har opplevd å "gå på en smell" med lavt blodsukker vet sikkert hva jeg snakker om. Man går plutselig helt tom og bare må hive innpå et eller annet, noe som ofte blir søtsaker som man har lett tilgjengelig. Energien går fort opp igjen men etter kort tid er man like tom. Dette har jeg selv erfart veldig mange ganger uten at jeg da har forstått hva som faktisk skjedde med kroppen min. Etter at jeg endret mine kostvaner for mer enn 13 år siden har jeg fått bedre energi og har alltid fulladet batteri. Jeg er friskere og har et sterkt og godt immunforsvar.

Budskapet mitt er derfor at maten du spiser skal virke forebyggende på helsa di og styrke ditt immunforsvar.